Your Company

dsc_5832.jpg
Startsida Företaget Nyheter Aktuella Event & Föreläsningar Karriär Om oss Produkter & Forskning Artiklar, tester  mm Gästbok Länkar
Artikelarkiv Tester

Detektionsgräns och miljögifter i livsmedelskedjan

 

Varje analysutrustning har en nedre gräns där man inte längre kan påvisa eller mäta upp halter av kemikalier. Denna nedre gräns kallas detektionsgräns.

    När halten av miljögifter ligger under detektionsgränsen betyder det inte att de är ofarliga.

 

De kan koncentreras senare i livsmedelskedjan. I människans blod eller fettvävnad kan därför ämnen påvisas som inte kan påvisas i livsmedel. Enda sättet att förhindra detta är att inte tillföra sådana ämnen alls till vår livsmedelsproduktion – alltifrån åkerjord, råvara till livsmedelsföretaget.    

 

 

 

Halt i slam Halt i foder Halt i komjölk Halt i männi-
skans blod
D    E    T E    K   T I O   N   S G R  Ä  N  S
Finns i slam "Finns inte i "Finns inte i Finns i männ-
foder" komjölk” iskans blod

 

Rött = Kan påvisas – över detektionsgränsen

Brunt = Kan inte påvisas – under detektionsgränsen