Your Company

dsc_5832.jpg
Startsida Företaget Nyheter Aktuella Event & Föreläsningar Karriär Om oss Produkter & Forskning Artiklar, tester  mm Gästbok Länkar
Artikelarkiv Tester

MEDICIN & HÄLSA/BARN

 [2010-10-14] Här är den text som finns i länken nedan vad gäller Övre luftfvägsinfektioner hos barn där probiotika kan hjälpa   Källa doktorn.com:  http://doktorn.com/story.asp?storyID=2291

 


Oftast är snuvan och hostan en förkylning.

Övre luftvägsinfektioner hos barn - probiotika kan hjälpa

AV: M E A HANSSON, FRILANSJOURNALIST

Vi berättar mer om olika typer av övre luftvägsinfektioner som halsfluss och öroninflammation och att probiotika kan hjälpa till att stötta barnets kropp.

För att kunna få en överblick över de övre luftvägsinfektioner som finns hos barn är det bra att läsa igenom artikeln och om du är orolig jämföra om du känner igen några av symtomen hos just ditt barn. Du kan även se hur probiotika fungerar vid antibiotikabehandling för att återställa de goda bakterierna här.

Vilka infektioner finns det egentligen och vad ska vi göra åt dem?

De flesta dagisbarn är snuviga nästan jämt! På vintern stänger vi in våra små och virus och bakterier hoppar glatt från unge till unge. Vilka infektioner finns det egentligen? Vad ska vi göra åt dem?

Oftast är snuvan och hostan en förkylning. Då har ett virus satt sig i de övre luftvägarna och retar dem till att göra en massa slem. Virus kan man inte göra mycket åt, så vi får hjälpa kroppen att rensa bort dem. Vila och mycket att dricka är bästa råden. Barn med feber får stanna hemma, och lite febernedsättande kan göra barnet piggare så det äter bättre. Feber som går ned med hjälp av Alvedon är ofta godartad feber. Glass brukar annars vara en medicin även de små tycker om, när inget annat smakar.

Vill man slippa att få förkylningar ska man vara noga med att tvätta händerna och hellre leka utomhus än inomhus. Snoriga barn kan få stanna hemma så slipper de smitta andra. Samtidigt behöver barn träffa på smittoämnen för att bygga upp sina immunförsvar.

Riktigt fel kan det bli om man behandlar alla inflammationer med antibiotika. Förkylningar orsakas oftast av virus och kan inte botas med antibiotika. Antibiotika kan man i vissa sammanhang få när man har en infektion som beror på bakterier. I halsen och i näsan finns precis som i tarmen och på huden en massa bakterier. De bor där utan att ställa till med någon skada. De tar istället upp plats, så farliga bakterier inte kommer till. Men när man äter antibiotika försvinner även de snälla bakterierna, vilket öppnar dörrarna för farligare arter. Har man då avstått från att i onödan ge barnet antibiotika mot en virusinfektion har man gjort barnet en stor tjänst.. De snälla bakterierna finns då kvar och tar upp plats från de farliga bakterierna.

Bakterierna finns i alla delar av svalget (se bild). De snälla bakterier man framförallt associerar med svalget är alfa-hemolytiska streptokocker och lactobaciller. Om man ätit en antibiotikakur kan man snabbt tillföra snälla bakterier som tar upp plats från de farliga bakterierna så att de inte kan fästa fast.


Bild: Svalget kan delas in i tre delar, där alla delar är sammankopplade. I den övre delen av svalget mynnar örontrumpeten ut. Den sammanbinder örat med svalget. Mellandelen ligger bakom munhålan. Den nedre delen sträcker sig från mellandelen ner till delningen mellan matstrupen och luftstrupen. Bakterier finns i alla delar av svalget.

Förebygg infektionerna med bland annat probiotika

Varför vissa drabbas ofta av infektioner i halsen eller i örat, medan andra nästan alltid slipper undan, är inte självklart. En förklaring ligger nog i den så kallade normalfloran. Det är de goda bakterier som alltid finns på huden och i luftvägarna och som inte orsakar skada. Tvärtom hindrar de att farliga bakterier får fotfäste.

I luftvägarna bor alfa-hemolytiska streptokocker, som inte låter farligare streptokocker flytta in. Barn som ofta får öroninflammation eller halsfluss har färre bakterier i sin skyddande normalflora. Många antibiotikakurer sopar också bort det här viktiga skyddet. Särskilt bredspektrumantibiotika drabbar hela normalfloran, varför doktorn bör välja ett så smalt preparat som möjligt.

Enligt WHO är definitionen på probiotika ”Levande mikroorganismer som när de tillförs i tillräcklig mängd medför hälsovinster för konsumenten”. Probiotika kan hjälpa till att bygga upp normalfloran. Faktiskt verkar risken att drabbas av nya infektioner minska om man stöttar kroppen med snälla bakterier och då kanske man inte behöver ta till antibiotika i onödan.

I artikeln kan du läsa mer om följande infektioner i de övre luftvägarna:

Öroninflammation, Halsfluss, Bihåleinflammation

Dessutom kan antibiotika göra barnet löst i magen och det finns en risk att kuren också slår ut den skyddande normalfloran i de övre luftvägarna och att barnet då får tillbaka öroninflammationen.

Du, ditt barn och övre luftvägsinfektioner

Visst kan det kännas skrämmande att prata om infektioner, men med god kunskap om vad det kan röra sig om, noga uppsikt över barnets allmänna hälsa och eventuellt också med hjälp av probiotika som stöttar så kan du och ditt barn klara er igenom en infektion. Det viktiga är att du alltid rådfrågar vården om du känner dig osäker eller ditt barns hälsa försämras hastigt - annars är det bra att läsa igenom den här texten igen, kanske skriva ut, och på det viset förvissa dig om att du har en grundläggande kunskap om vad som kan drabba ditt barn och hur du behandlar och förebygger olika typer av övre luftvägsinfektioner.

 

Min kommentar: klicka här för info om Acidophilus Plus som har 5 olika naturliga bakteriestammar.

 

Klicka här om vad forskare skriver om probiotika: